Godast till grillat lamm

Bjuder er denna sista fredag innan semestern på  ett av mina favorittillbehör till grillat lamm. Jag fick receptet av en kär vän för ett par år sedan och har sedan dess gjort det otaliga gånger. Så himla god! Det är en röra gjord på färska kryddor, citron, vitlök, kapris mm. Fräsch och underbart god att lägga över en grillad lammfilé tillsammans med en klick aioli och grillade plommontomater.

Foto | Daniella Witte

Det här behöver du:

1 stor knippe bladpersilja

1 kruka basilika

Några kvista mynta

2 vitlöksklyftor 

2 matskedar kapris

Sardeller i olja

1/2 citron

Olivolja

Flingsalt

Finhacka persilja, basilika, mynta, vitlök, kapris och sardeller till en riktigt finfördelad hög. Lägg blandningen i en skål och häll på en skvätt olja, citronsaft och salt. Blanda väl och servera till det ny-grillade lammet.

Ni kommer älska det!!

/Daniella