Min färginspiration just nu

Köksrenoveringen är som sagt i full gång. Jag kommer gå mer in på detalj om ett litet tag men fram till dess väljer jag att dela med mig lite av mina färgdrömmar som pågår i min hjärna just nu.

Naturen talar till mig än en gång och dens färger går ton i ton men jobbar ändå olika i varierade nyanser. Här handlar det om att mörker och ljus möts upp på ett behagligt sätt vilket kräver upptränade ögons närvaro och fingertoppskänsla för att komma fram rätt kulör. Skarpa kontraster suddas ut med hjälp av mellantoner som man kan sätta i likhet med ett musikstycke. En harmonisk symfoni av färger!

Foto 1: Daniella Witte | Foto 2: Studio Oliver Gustav

I översta bilden finns som synes en grå dominans, likt naturlig sten. För att ge den en vacker kontrast och harmoni satte jag till gult brända toner för balans och liv. När man väl satt den grå basen med den valda accentfärgen är det bara att bygga på med ljusare och mörkare nyanser åt det håll man önskar. Sist kan man stänka till med en ytterligare accentfärg (den grönblå i det här fallet) för ytterligare lite dramatik.

Studio Oliver Gustav bjuder på nästa bildkollage, Här visualiserar bilderna mer känslan som man kan uppnå i ett rum med hjälp av att jobba med dämpade färgtoner på det sättet. Personligen är jag väldigt inspirerad av kollaget och känner att det mitt i prick passar in på mig och den känsla som jag vill skapa i mitt hem.

Ha en fortsatt fin tisdag!

/D