New work | AEO Dancing Dune

Det var några veckor sedan jag fick det trevliga samtalet från designern Anna Elzer Oscarson. Hon ville att jag skulle tolka hennes nya designkollektion på mitt sätt, i både styling och bild. Anna som formgivare blir inspirerad av och tycker att det är viktigt med det nära samarbetet mellan formgivare o hantverkare/tillverkare. Och eftersom hennes svensktillverkade design tilltalade mig ända från idé till färdig produkt, tackade jag självklart JA till uppdraget.

AEO_samling_LU

Dancing dune är en unik samling vaser och fat i ett stilrent men ack så lekfullt formspråk. För mig känns designen ny som talar om ett skönt möte mellan maskulint, feminint, jord och vatten. Tillsammans uppnår de en perfekt balans. Det mötet har jag tolkat i den översta bilden.

Produkterna är tillverkade i ett nära samarbete med Lidköpings porslinsfabrik , vilket såklart ligger helt rätt i tiden.

Daniella Witte_Dancingdune_AEO_LUAEO_fat_LU2

Ur serien Dancing dune har jag och Anna tillsammans valt ut de kulörer som passar årstiden bäst. Våren och sommaren står runt knuten och den känslan ville vi förstärka i en naturligt fräsch och krispig kombination.

2 Daniella Witte_Anna Elzer Oscarson

Foto | Styling | Daniella Witte

Hela projektet har för mig varit ett fantastiskt lyckat samarbete som alltid kommer ligga mig varmt om hjärtat. En härlig känsla!!

Hoppas kollektionen tilltalar er lika mycket som den gör för mig. Nästa vecka har den premiär i butiker som NK glas & porslin och Olsson & Gerthel, så håll utkik.

 

Påskkramar från Daniella