En solig eftermiddag med Sthål

Jag hade bestämt med Kristin och Diana att vi skulle passa på att träffas då Sthål keramik hade sitt event på fina Katrinetorps gård i går eftermiddag. Vilken underbart härlig dag de lyckades pricka in. Så mysigt och fint!

4 Sthål keramik Event.jpg

Susanna Theander och Helena Åkesson-Liedberg är två kreativa själar som träffades med samma vision om framtiden. De vill skapa någonting eget och älskade båda mat och vackra saker..... Resultatet blev sedan 2011 den egna designen av vacker keramik med namnet Sthål . 

2 Sthål keramik Event.jpg
3 Sthål keramik Event.jpg

Keramiken var verkligen vackert exponerat i detta dröm-växthus som jag för övrigt tar med mig hem i min inspirationsmapp för ett kommande växthusbygge. Lovely!

De nya färgerna som föll mig mest i smaken var den där fina beige och den som gick i mörk svart och petroleum. Råvarorna gjorde sig verkligen magiska på dessa! 

1 Sthål event.jpg

I växthuset träffade jag tjejerna från Slättarpsgård som även de går igenom en fantastisk resa och förvandling av det inspirerande stället. Ett tips för er som vill åka på utflykt i sommar!! 

IMG_7800.JPG

På ett svart Sthålfat serverades det mycket god mat från Klein´s mat med must från Kiviks musteri därtill. Självklart med kaffe och god kaka därefter.

7 Sthål ceramics event_Katrinetorp.jpg
6 Sthål ceramics event_Kristin.jpg

Vi avslutade med att gå ut i den otroligt vackra trädgården som Katrinetorps gård besitter. Jag menar blommande rosenbuskar i Maj. När hände det senast. Så fint och coola Kristin passade självklart helt perfekt in i denna miljön. 

Efter eventet checkade vi in på ett hotell i Malmö för att fortsätta träffas och prata jobb men också mycket om livet. Men det visar jag er en annan dag snart. 

Sol till er!

/D