My best from last week at the Stockholm furniture fair 2019

Innan jag kommer till ämnet vill jag bara berätta hur glad jag är att jag överhuvudtaget orkade ta mig upp till mässan den här gången. En skön känsla och en vinst i sig när man tampats med dagar av total utmattning det senaste året!

Jag njöt verkligen av allt jag valde att supa in lite extra. Det där med att ta in så mycket inspiration och människor samtidigt är en konst om man vill få ut något bra av det.

Jag har valt ut mina favoriter från mässan och försökt att formulera varför jag knöt mig an dem lite extra. Enjoy!

Dux 2019.jpg
IMG_2404.JPG

Mest hållbara inredningskonceptet! Dux samarbete med danska Norm Architects skulle jag velat att ni alla hade fått uppleva, känna in och inte minst få befinna sig i rent kvalitet och komfort-mässigt. De tillsammans presenterade sig själva med alla rätt för en hållbar och långsiktig inredning.

DJOziqVJ.jpeg

Hantverk! Blev redan förälskad i Matti Carlsson´s första bord i kollektionen Hommage när det presenterades förra året. I år visar han upp bordet Homage Grande som är minst lika förtjusande elegant. Svenskproducerat av Tre Sekel som självklart bara använder sig av det finaste av svenskt material.

Kommer finnas hos både Länna möbler och Artelleriet inom kort!

IMG_2490.JPG
FullSizeRender.jpg

Finaste montern! Swedese + Tina Hellberg = Sant. Absolut den mest genomarbetade montern som då självklart också inspirerade allra mest. Min duktiga stylistkollega Tina Hellberg hade verkligen lyckats att skapa ett modernt litet vårblomstrande paradis där nyanser, material och former levde och presenterades i total harmoni med varandra. Mycket fint!

Installation! Arkitekten Martin Löf bjöd in till sin nya lägenhet där han tillsammans med Frama skapat en installation. Gillade speciellt rummet med speglar i taket. 

Installation! Arkitekten Martin Löf bjöd in till sin nya lägenhet där han tillsammans med Frama skapat en installation. Gillade speciellt rummet med speglar i taket. 

IMG_2369.JPG

En återkommande favorit!  Det är alltid en fröjd att gå in i Strings monter som Lotta Agaton Interiors även lyckats superfint med i år. Så mycket detaljer och inspiration för hemmet så man nästan för en stund glömde av vilket varumärke montern stod för. På gott och ont såklart men i slutänden en tiopoängare!

 

Fler guldkorn kommer med i mina inlägg framöver! 

/Daniella