TypeO Exhibition | Österlen

Något av det mysigaste med sommar och semester är dessa dagsutflykter man kan göra till olika trevligheter som öppnat upp just bara för sommaren.

En tidig morgon i Juli packade vi med oss frukost och begav oss till Österlen. Planen för dagen var dels att påbörja processen att leta sommarhus till fam Witte men också att besöka Type O’s butik och utställning som endast skulle ha öppet under två veckor.

public.jpeg
public.jpeg

I samarbete med flertalet formgivare och konstnärers verk hade TypeO skapat en inspirerande utställning i en gammal lada. Och mot dessa råa och karaktärsfyllda väggar verkade det där och då som all typ av vägjord modern design gjorde sig så självklar i sammanhanget.

public.jpeg

Inte så konstigt egentligen. Hållbart rena former i genuina och äkta material gifter sig automatiskt med den likasinnade byggnaden. Gemensamt är de helt enkelt gjorda för att hålla under väldigt lång tid….

public.jpeg
public.jpeg

Min favorit och mest fascinerade hantverk var dessa skedar i trä som konstnären Daniel Wester täljt för hand. Ett projekt som för honom själv bara varit en hobby under lång tid och som han bestämt velat hålla för dig själv, men som han nu lät sig övertalas att släppa fram till beskådning. Viken tur vi hade där!

public.jpeg

Efter det trevliga besöket hos TypeO var jag inte bara härligt inspirerad utan också ännu en gång så starkt övertygad om hur stor inverkan enkelhetens betydelse har för välbefinnandet och själen.

/D