Trädgårdssöndag med klimattänk!

Kanske den bästa dagen det här året!

Solen kom äntligen och förgyllde inte bara vår utan nästan hela Sveriges välbefinnande denna söndag. Åtminstone om man får tro alla solkyssta Instagrambilder som så fint fyllt mitt flöde.

Adjustments.jpeg

Efter långfrukost och ett tabata-pass i studion med träningsgänget kastade jag ut mig i trädgårdslandet för att snygga till och förbereda lite för våren. Att ta några ryck då och då gör att det inte känns så jobbigt med ogräset.

Adjustments.jpeg

Väl ute i landet visade det sig finnas grödor kvar i jorden, som vi hade glömt. Eftersom att det inte frusit på än så var de i riktigt fint skick. Verkligen en trevlig överraskning så här i mitten av Januari.

Adjustments.jpeg

Det blev minsann en hel drös med godsaker som senare under dagen fyllde en generös ugnspanna till middag. Så lyxigt ju!!

Inser som alla andra såklart att detta inte är normalt för årstiden. Klimatförändringarna gör sig verkligen hörda.
Tänker att ju mer tid jag faktiskt lägger här ute i landet och trädgården med händerna i jorden , ju mer lär jag mig och medvetnare blir jag. Med det kommer jag också kunna göra smarta handlingar för klimatet och planeten. Det gäller bara att omprioritera tiden och ge utrymme till det….. Allt går hand i hand!

/D