Höst & Vintertid | Årets naturliga tid för vårdande feminin energi

Känslan av att vilja dra sig tillbaka till sin lugna mysiga vrå. Att tända ljus, omfamna sig med en go, varm filt. Gå inåt och verkligen också tillåta sig (utan dåligt samvete) är så här års det mest naturliga vi kan ge oss själva. Att följa naturens cykel är att visa respekt och kärlek till sig själv och sin mänskliga utveckling.

Rent organsikt är det så vi är skapta genom naturen. När vi precis gick in i vintertid, steg vi också in i den feminina delen ( introverta, vilande, inkännande ) av året. Den inre kraftfulla energin som i sin natur är djup, moderligt omhändertagande och vis. Det är tiden då vi naturligt tar hand om oss genom att gå på djupet i vårt inre hus för att ärligt belysa våra verkliga behov. Det är en tid då vi framförallt vågar och tillåter oss se det mörka som vi inte längre tjänar. Kan liknas med löven som faller och förmultnar till näring inför ett nytt sprudlande år i växtkraft. Ju mer som är utrensat, ju mer blommar det!

Det som inte ger oss energi längre rensar vi ut för att ge plats åt nya frön som varsamt planteras i den finaste jord. Dessa guldfrön låter vi gro i lugn med lagom mycket ljus och bevattning. Allt sker naturligt vilket innebär att inget forceras fram.

När tiden är inne börjar ljuset bli starkare, vattnet mer flödande och växtkraften tar form vilket så småningom nå sin fulla blom. Detta sker när våren och den maskulina energin sommartiden (extroverta, handlingskraftiga ) träder in i vår cirkulärt naturliga cykel.

Min beskrivning av höst och vintertid är inte flummig. Den är fullt naturlig men vi lever i en värld där Yin & Yang överhuvudtaget inte är i balans då det krasst aldrig finns utrymme för den feminina återhämtande tiden på året. Ett behov som är förtryckt sedan väldigt lång tid tillbaka vilket resulterar i mental ohälsa i en negativ spiral som bara ökar i hastighet. -Nej, en veckas semester i solen räcker tyvärr inte hur mycket vi än vill.

Min höst startade upp med sommarens intensiva energi men har nu gått över i ett medvetet lugnare tempo. Jag pausade vissa dagliga prestationer och börjar bara efter ett par veckor finna det av mig som ska rensas ut för att ge plats år nya spännande energier och kunskaper.

Att medvetet känna, påverka och vara med i sin egen utveckling är rent skärt självledarskap. Känner du dig osäker kan vi alltid få hjälp med det genom en coach eller terapeuts vägledning.

Ett lyckligt liv skapas inte genom “kärleks-tiggeri” eller att leva genom andra människors förväntningar, behov och drömmar. Kärleken till oss själva är grunden till allt och den hittar vi först när vi ger oss tiden att lyssna och bearbeta inåt. Den finns i ljuset, därinne hos oss alla!

Flödesskriving av mig till er!

Varm Kram