A French apartment delux

Behåll den skandinaviska färgskalan men skippa den minimalistiska ängsligheten. Låt inredningen leva det liv du själv lever! Det är väl mitt bästa tips för hur man skulle kunna tänka om man ville ge sin inredning personlighet och dessutom lite fransk anda. Hittade den här otroliga våningen som tillhör designikonerna Pierre Emmanuel Martin och Stéphane Garotin. Deras hem är fyllt av det som präglar deras livsstil och värderingar om hållbarhet. Hantverket spelar stor betydelse och paret har här skapat en plats för det som är det viktigaste i deras liv. Umgänge! Här finns en unik samling detaljer från deras resor men också konst, speciellt från 1900-talet som dem älskar......

Här är mina bästa tips för hur man med inspiration från fransk stil kan skapa känslan:

Mjuka övergångar! Ljusa textilier i olika närliggande toner ger mjuka övergångar mellan golv och vägg. Detta ger en harmonisk och omfamnande bas. Gardinerna ska svalla och kännas levande och golvets material kan här och var följa med upp i inredningen. Som här där man låtit udda avställningsbord i trä få stå för den balansen.

Skapa blickfång! Var inte återhållsam. Håll färgtonen och placera flera föremål i grupp som visar en historia för dig som bor där. Det ger också ett tydligt sinne för form. Runda oregelbundna siluetter ger ett konstnärligt uttryck som för mig känns väldigt personligt. Det visar att man har en egen smak. Detta är fransmännen experter på.

Runda soffbord is da shit! Jag har sagt det på mina föreläsningar och säger det även här. Kantiga möbler som soffor och förvaringsmöbler behöver runda former. Med hjälp av olika runda soffbord i varierade höjder ger man utrymme för att sätta en personlig prägel och flexibel lekfullhet till rummet.

Förstärk den franska balkongkänslan! Med balkong eller utan. På småbord och pallar i grupp innanför fönstret samlar man gröna växter i högt och lågt för en skön frodig övergång mellan inne och ute. Detta ger ett liv till inredningen som åtminstone inte jag skulle vilja vara utan.

Foto | Via Ring the belle store

Öppna upp för detaljerna! Plocka fram det vackraste som finns i köksskåpen och placera det på öppna hyllor. Bruksföremål som keramik förvaringskorgar, glas och träredskap är ett exempel på vad som inte är värda en plats bakom stängda dörrar. 

Trä och läder är hållbara material som alltid fungerar som de perfekta kontrasterna i en monokrom inredning där den övriga inredningen går i närliggande nyanser.

Ja, detta franska hem gav verkligen mig den inspiration jag behövde för att jobba vidare i förberedelserna av ett stort inredningsjobb som jag kommer berätta mer om snart. Hoppas ni kände detsamma!

Se fler bilder från den underbara lägenheten här!

Kram D