Julgran & julgodis-popp

Med huvud nerborrat i ett superroligt inredningsprojekt inser jag att tiden går alldeles för fort och att helgen närmar sig. Jag ska fira den med min kära familj. Min syster och min mamma med sambos och hund kommer hit. Ska bli mysigt! Tänkte klä klart vår gran i kväll och kanske göra lite julgodis. Har ett supergott favorit-recept som jag delar med mig av i dag....

....min tanke var i dag att även visa er vår gran för i år men den har tyvärr inte blivit riktigt klar än så ni får hålla förra årets variant till godo. Inte så dum den heller. Tror nog den är finare än årets om jag ska vara helt ärlig!

Foto | Daniella Witte

Julgodis-popp

Poppa en stor näve popcorn-kärnor i lite olja

Smält ekologiskt choklad (200g) i ett vattenbad

Blanda sedan ihop choklad och popcorn i en bunke

Fördela de choklad-täckta popcornen på ett bakplåtspapper där de får stelna

Häll över det färdiga julgodiset i en fin serveringsform och toppa med flingsalt. Sätt in formen i kulen så att chokladen stelnar ordentligt.

Lycka till!!

/D