Konsten att njuta av stunden

Jag känner att dagarna bara rinner i väg nu, och snart är det jul. För att inte missa det mysiga på vägen är jag nuförtiden (man blir som tur är klokare med åren) noga med att planera in de där stunderna när man bara sitter ner och njuter av det goda och av hur bra man faktiskt har det. 1 Cozy Christmas

2 DW_Cozy ChristmasFoto | Daniella Witte

Bilderna i dag vill jag ska inspirera till just detta. Att exempelvis i all enkelhet samla julklapps-inslagningen kring bordet tillsammans med någon man tycker om, eller varför inte helt i sin ensamhet. Ett tänt ljus, doftande varm dryck och en skön jazzig julmeodi i bakgrunden räcker för att varva ner och komma i rätt mood.

De varma tonerna har i dagens bilder fått dominera. Det mörkbruna metallbordet av Caroline Ek är så väldigt behagligt i sin färg tycker jag. Mörkt trä och värmande mässing passar bra till.

För att fräscha upp det gyllene så har jag satt upp en grå tapet från Boråstapeter som har en väldigt snygg linnestruktur, pappstjärnor i en närliggande ton och linneservetten som fint bryter mot trädetaljerna i valnöt och mässing.

/D