Köket och bänkskivan!


Det har kommit många frågor om mitt nya kök och framförallt kring vår ljusa bänkskiva, så i dag tänkte jag bjuda på lite inspiration kring detta.

Köket är från Ballingslöv med deras system 10 där vi valde en nyans som heter Ostronbeige längs hela fönsterväggen.

Kök_Dr W_Daniella Witte (kopia).jpg

När vi skulle välja bänkskiva var det inget svårt val när vi fick presenterat för oss den där som gick i en vacker sandig ton och som verkligen passade helt perfekt ihop med köksinredningen´s nyans. 

Kök_Dr W_LU_Daniella Witte.jpg

Ja, skivan som är 20mm tjock heter Dekton Danae ångrar jag inte en enda sekund och upplever den som väldigt tidlös vilket gör att vi troligtvis aldrig kommer tröttna på den. Den är inte bara galet vacker utan är dessutom otroligt tålig mot allt som annars ger tråkiga fläckar. Ni vet när man råkar spilla vin, kaffe eller tomatsås, eller de fläckar som kan komma av varma kastruller och vassa föremål. Skivan tål allt det och känns därmed alltid väldigt fräsch . 

bild5-840x512-1-2.jpg
Foto 1,2,4 : Daniella Witte | Foto 3: Marcus Lawett

Foto 1,2,4 : Daniella Witte | Foto 3: Marcus Lawett

Vi valde även att sätta Dekton Danae som stänkskydd (12mm eller 20mm kan nämnas om viktigt för kunderna) för att få en mjuk övergång upp på väggen. Den gör därmed köket ännu mer praktiskt men också harmoniskt och behagligt i sin framtoning. Man får nästan en skulptural känsla längs hela fönsterväggen.

Jag hoppas nu att ni fått bra svar på frågorna kring vår bänkskiva. Kan verkligen rekommendera den! 

 

/Daniella