Jobbprojekt

Med kärlek för glögg & julstjärnor!

Har ni börjat juldekorera hemma än? Jag brukar vara ute i god tid men har faktiskt tagit det väldigt lugnt det här året. Tänker varje år att det är sista året vi hänger upp våra pappersstjärnor som knappt håller ihop längre. De har säkert 15 år bakom sig men är så fina både i ljus och form så lite tejp har fått rädda stjärnorna de sista fem åren. Får väl se hur det blir i år då!

5 Watt & Veke.jpg
1 Watt & Veke.jpg

Förra året vid den här tiden jobbade jag för Watt & Veke och tolkade då bilder av deras nya julbelysningar för det här året. En och annan pappstjärna fanns med i kollektionen men mest var det lite annorlunda alternativ till de traditionella julbelysningarna som fanns med. Dessa kan man nu se vara till salu lite här och var ute i handeln.

Watt & Veke_Helsinki.jpg
 Foto & Styling | Daniella Witte för Watt & Veke

Foto & Styling | Daniella Witte för Watt & Veke

Jag är så nyfiken på hur ni dekorerar inför julen och om ni hinner njuta av det? Är det fullt ös med extra allt eller kör ni mer sparsmakat som jag gör? Oavsett tycker jag det är så härligt att känna stämningen som alla bidrar med till denna högtid. Har verkligen en längtan till glögg och juleljus nu och i år har jag faktiskt sett till att ta det rätt lugnt jobb-mässigt under December så jag kan få njuta lite extra tillsammans med min familj. Det gäller att passa på!

Ta hand om er!

/Daniella

Drevstam’s pärla på Österlen!

För snart två år sedan anlände jag på uppdrag av Residence Magazine till Österlen och fotograf Charlie Drewstam’s sommarhus.

IMG_0100.JPG

Jag skulle den dagen jobba tillsammans med honom och göra stylingen av bilderna till reportaget som nästkommande sommar skulle publiceras o magasinet. 

IMG_0116.JPG
IMG_0125.JPG
IMG_0112.JPG
IMG_0110.JPG
IMG_0108.JPG
IMG_0119.JPG
IMG_0106.JPG
 

Foto: Charlie Drewstam  | Styling: Daniella Witte

Huset är byggt på ren glädje i en drömlik äppellund där både ett härligt sommarboende och en fotostudio fick plats under samma tak.

Ett sommarhus och möte som gav avtryck.

Läs hela berättelsen och se alla bilder här.!

/D

The story for Chhatwal & Jonsson

Efter ett lyckat första uppdrag för Chhatwal & Jonsson fick jag återigen förtroendet till att skapa bilderna för deras senaste kollektion 2018.

Deras kvalitet är som känt fantastisk och mixen mellan lite grövre linne och skimrande sammet gör helheten både spännande och tilltalande.

Nyanserna för våren och sommaren är klassiska men ändå nya i sitt uttryck. Grönt, blått, gult och rött i flera olika utföranden och mönster som ger ett fint utrymme för att mixa och kombinera till fina personliga blickfång till sin inredning hemma.

Mjukt mot mjukt.

Foto & Styling: Daniella Witte

Chhatwal & Jonsson har även i år satsat på mattor i otroliga kvaliteter som självklart är väl utvalda för att passa det stora urvalet av kuddfodral.

Min personliga favorit är att mixa grått, beige och lite gula accenter. Eftersom jag själv älskar den rökta eken som ett kontrastmaterial så valde jag att jobba med möbler från danska & Tradition.

Längre fram kommer fler bilder från företagets utomhuskollektion. En satsning som är helt ny för Chhatwal & Jonsson.

Hoppas ni gillar det!

Kram Daniella

(Svensk) sommarlängtan i bild

Börjar sakta men säkert känna mig bättre. Stockholm design week gick mig förbi och i stället har jag i mån av ork följt nyheterna i sängen via sociala medier.

En nyhet som jag själv är involverad i är Grythyttans katalog för 2018. Det var i Augusti som jag for upp till idyllen Grythyttan och arbetade som stylist för katalogproduktionen. När jag nu tittar på dessa bilder ( mina favoriter ) får jag en stark längtan och kärlek till Sverige och sommaren.

Foto: Max Brouwers | Styling: Daniella Witte

Målet och temat för hela katalogen var att fånga ursprunget av Grythyttan stålmöbler genom att bl.a skapa bilder i den otroliga natur som finns där uppe i Bergslagen. Mina favoritbilder är från en vacker plats vid en av de 100-tals sjöar som finns däruppe. Ett vackert fiskeskjul, precis vid vattenbrynet som jag bara ville stanna kvar vid och festdukningen från Carl-Jan´s magnifika ställe Saxåbruk där även Ernst spelat in en av sina säsonger med Sommartorpet.

Hur är era känslor för den svenska sommaren?

Kram Daniella

Inredningsuppdrag | Aromalund

Äntligen kan jag få avslöja mitt pågående drömjobb! Det är ett ärofyllt inredningsuppdrag för det exklusivt jordnära bostadsprojektet Aromalund som kommer få sin plats på absolut bästa läge i Lund. I nära samarbete med prisbelönta Fojab arkitekter sätter jag inredningarna i olika stilar med fokus på människan,platsen och det kvalitativa moderna boendet.

Moodboardet för projektet har jag skapat i en bild som ska visualisera livskraft, smaker och syre, som tar sig uttryck på både insidan och utsidan. Jag vill också förmedla att det exklusiva inte behöver sitta i tingen utan snarare i hur de används och vad du gör med dem. Helt enkelt vad du lägger din tid på. Kvalitet. Snarare än kvantitet.

De först utvalda inredningarna som släpps i en pressrelease i dag har jag designat med hjälp av 3D-teknik. De visualiserar två av de olika stilarna som Aromalund kommer erbjuda vid säljstarten som är till hösten.

Den första "Klassiska stilen" där välkänd design samsas i en mer intellektuell inredning med prägel av skandinavisk konst & designhistoria. Arkitekturen är även den klassisk med exempelvis rum i fil, skjutdörrar och profilerade snickerier.

"Minimalistiska stilen" är den andra inspirationen som verkligen andas ny design i både form och uttryck. Även här har jag inrett renodlat med möbler av skandinaviska formgivare. Jag har följt arkitekturen och skapat en stilren inredning med värme som visar sig i material, struktur och skulpturala former.

Med detta är jag så exalterad till att fortsätta utvecklingen av inredningarna till Aromalund. Läs gärna mer om projektet och vårt samarbete här!

/Daniella

 

Nyskapandet

Rensar, städar och nyskapar! Det är den korta summeringen av vad jag har sysslat med i min studio i dag. Om ett par veckor ska jag anordna min allra första pressvisning tillsammans med Blomsterfrämjandet. Så himla kul och jag känner verkligen att det kommer bli hur fint som helst.

Foto | Daniella Witte

Samtidigt som jag har rensat ut rekvisita som inom sinom tid ska säljas av har jag passat på att måla om objekt och gett dem ny energi. Jag använde mig av en speciell murfärg från Jotun som jag hade kvar i lite burkar av. Känns så himla bra att kunna återanvända på detta viset. Objekten i bild ska målas en gång till om ni tycker det ser slarvigt ut ;)

Phu det var faktiskt mer att städa ur här än vad jag tänkt mig.  Tiden går och när projekten avlöser varandra hinner man liksom inte med att reflektera över hur mycket man egentligen samlar på sig. -Nåväl, nu ska det i alla fall bli fint som snus i min kära studio!

/D

 

Stilleben med känsla

Det känns verkligen extra varmt i mitt hjärta att få vara med och inspirera i Elle Decorations senaste utgåva som de dessutom firar sitt 25 jubileum i. Hurra!!

Foto & Styling | Daniella Witte

Jag har i det senaste magasinet gjort 6 sidor där stilleben i vardagsrum är fokus.

Stilleben skapade med känsla kan verkligen ge en magisk harmoni till rummet. Jag älskar personligen arrangera dessa samlingar på allt från soffbordet till i fönsterkarmen, men även på väggen kan mina stilleben upplevas. Ni vet när föremål lyfter varandra och tillsammans ger ögongodis till helheten. Hoppas ni ska gilla det!!

/Daniella

Ibiza November mood

En hälsning från ljuvliga Ibiza! Nu är vi här och jag kunde i går vakna till en magisk soluppgång som var ett tecken på att vi skulle få en riktigt fin dag, vilket vi fick.

Vi bor på ett mysigt hotell som heter Raco Ibiza där vi verkligen blir varmt omhändertagna av den franska ägarinnan. Här är egentligen stängt för säsongen men hyrs under de sista månaderna på året ut till folk som är här för film och fotoproduktioner.

I phone Photo | Daniella Witte

Efter jobbet i går blev vi inbjudna av den gulliga ägarinnan på en mycket god vegitarisk middag. Efter det blev det lite häng i vardagsrummet som var fyllt med spännande saker från världens alla hörn. Så mysigt och personligt.

I dag ska jag ut med fotografen och producenten för att kolla in alla locations där vi ska plåta utemöbler den kommande veckan.

Sofie håller ställningarna bland rekvisita och produkter. En grym organisation behövs för att vi ska klara plåta allt mellan 8-17 då ljuset är med oss.

Nu yoga på rummet innan frukost!!

Kram till er! /D

I´m going to Ibiza

Tystnaden här beror på en högintensiv period med flera spännande uppdrag som går omlott. Så är det i bland men jag hoppas att ni har lite förståelse. Min energi räcker tyvärr inte till mer.

Photo | Via my Pinterest

En stor anledning till att det är extra hektiskt är att jag på uppdrag av ett stort tyskt inredningsföretag kommer åka till Ibiza och jobba som stylist för fotograferingen av nästa års katalog.

Om en veckan bär det av och det är så spännande eftersom detta är helt nytt för mig. Jag kommer jobba på den internationella marknaden på ett sätt som jag aldrig gjort förr och allt vad det innebär.... Som tur är har jag med mig en grym assistent under dessa 10 dagar som jag vet kommer avlasta mig alldeles strålande vilket gör mig lugn.

I morgon tar jag flyget ner till Frankfurt för ett möte med företaget och agenten samtidigt som jag då också kommer plocka ihop alla produkter som ska fraktas till ön.... fortsättning följer....

Kram D

Kom och tänka på mat, igen!

Just nu är jag mitt uppe i ett jobb för Elle Decoration + att vårt kök är i slutklämmen. Därav lite tystnad. Kom i dag att tänka på mat............ Tänker iofs på mat varje dag men i dag började jag inspireras av mat på ett annat sätt.

Gjorde några matbilder för Ballingslöv förra året och det gav mig verkligen mersmak. Så härligt att få jobba med det som man bara älskar att både smaka och lukta på.

Var då också bara tvungen att föreviga med en bild på min enkla favorit-efterrätt som jag rekommenderar alla att göra. Ni hittar den här!

Foto | Daniella Witte

Funderade på hur mycket mat faktiskt inspirerar mig. I både färg och form är allt det ätbara så förknippat med den inredning som jag skapar. Så enkelt men så sant!

Får se vad det blir av det i framtiden!

Njut av onsdagskvällen vänner. Kram D

Njutbara stunder i badrummet

I senaste utgåvan av Elle Decoration hittar ni en badrumsinspiration som jag gjort i styling och bild. Dessa jobb till magasinet är verkligen något av det roligaste som finns. Hoppas ni ska gilla det!

Jag ville i mina bilder förmedla en drömsk stämning och inspirera till att alla faktiskt kan skapa en njutbar badrumsmiljö utan att det ska behöva kosta en förmögenhet. Enkelhet är den nya lyxen tror jag och det är kanske med den vi kopplar av som allra bäst?

Foto | Daniella Witte

Just nu ligger hela jobbet uppe på Elle Decoration´s sajt och där hittar ni också all information om vilka produkter jag valt att använda mig av.

Ta gärna en titt på det här!

Nu en sista timme av helgslapp innan läggdags. En intensiv vecka väntar!

/Daniella

New work for Chhatwal & Jonsson

Det glädjer mig att äntligen få visa er mina bilder som jag nyligen gjort till populära textilföretaget Chhatwal & Jonsson. Jag ville i mitt uttryck sätta en naturlig ton som gifte sig fint ihop med den lyxiga elegans som produkterna representerar.

Kuddar och mattor i fina material som sammet, bomull, ull och lin. Chhatwal & Jonsson har en härlig färgskala som jag kombinerade på mitt vis tillsammans med naturliga inslag och dova färgtoner. Den varmgrå kulören heter F3.04.45 och är målad i en vacker silkesmatt färg från Nordsjö.

Grönt, orange, blått och djup röd är super-trendigt i höst och det hetaste materialet vi ser är sammet. Jag tycker dock att en fin blandning av material är mest spännande.

Trådrullar och marmor matchar mjuka sandtoner vilket är en fin och behaglig bas om man gillar naturnära kulörer som grönt, brunt och orange. Här har jag målat med en kulör som heter F3.12.67. Den också från Nordsjö Ambience extramatt.

Jag jobbade med fokus på mattor vilket Chhatwal & Jonsson verkligen är fenomenala på. Mjuka och härliga i flera fina mönster.

Och kuddar, färgkombinerade i olika mönster och material. Huller-om-buller med stil! Det ska vara gött att leva och jag gillar därför bäst när min inredning inte är allt för tillrättalagt.

Foto & Styling | Daniella Witte

Är så glad att jag fick det här uppdraget och jag kan avslöja att jag hade en riktigt tillfredställande vecka på jobbet när jag skapade bilderna i min nya studiolokal. Där är en fantastisk rymd och jag älskar ljuset som är där.

Tidigare i dag bloggade min vän och kollega Jannice Wistrand om bilderna där hon gett lite fina inredning och köptips som ni inte får missa! Kolla in det här!

/Daniella

This week | Behind the scenes

Hej från studion kära ni! Den här veckan har jag jobbat för ytterligare ett svenskt textilföretag med namnet Chhatwal & Jonsson . Företaget var intresserade nya bilder i en uppdaterad look och uttryck. Jag älskar den typen av uppdrag och de verkar just nu bara bli fler och fler. Som jag säkert nämnt innan så handlar ett uppdrag för mig mycket om att lägga ner min själ i ett konstnärligt skapande mer än att "bara leverera" snygga bilder.  Jag blir liksom inte nöjd med slutresultatet annars. Den här veckan har jag varit som i en bubbla med produkterna och varumärket för att lyfta dem på bästa sätt till något riktigt bra, och säljande såklart. Jag jobbar fint själv och i högtalaren spelar en speciellt skön musik som får mitt kreativa flow att vara på topp.

Jag håller till i en ny studiolokal som vi har här på gården. Älskar ljuset och rymden här. I nästa nummer (Oktober) av Elle Decoration har jag gjort ett inspirationsjobb, med fokus på spa och badrum, som också är uppbyggd i samma lokal. Missa inte när det dyker upp!

Foto | Daniella Witte

Vacker färgkombination med midnattsblå och djupröd!  Detaljerna är från en av bilderna jag skapade under veckan och i vanlig ordning hittar jag mycket av min rekvisita ute i naturen och på seconhand-marknaden men tillverkar också egna möbler. Allt för att ge något extra till bilden samtidigt som jag inte vill ta för mycket fokus från den gällande produkten........

Nej, nu vänner är det hög tid att fortsätta med de sista bilderna som ska vara klara i dag.

Ha en fin fredag! Kram D

Himla signed by Daniella

Wow vilka dagar det har varit! Inte kunde jag tro att det skulle bli den positiva och överväldigande uppståndelsen kring mina bilder och resultat  för Himla. Jag är så innerligt glad och tacksam över att det här samarbetet blev så lyckat och att Himla känner sig så nöjda. Själv har jag gått runt med ömsom gåshud, ömsom smånyp i ärmen. Jag har faktiskt inte riktigt fattat än hur stort det här faktiskt är.

En del bilder har redan snurrat på sociala medier och jag vill passa på att tacka er alla fina influensers för ert engagemang och era hejarop kring detta. Varje fint ord jag har läst har värmt ända in i hjärtat. Tack så himla mycket!!

Kände att jag ville visa er mina bilder och då också ytterligare några fler än de som redan florerat runt.

Bed

Hela mitt arbete handlade om att inspirera till en mer avslappad inredning där fokus inte i första hand skulle ligga på de materiella tingen utan i ställt på vilken härlig känsla man kan skapa i ett hem med hjälp av vackra textilier ur Himla´s bassortiment. Naturligt tidlösa färger och material möter möbler i samma anda. Sängen byggde vi lätt själva och den raka enkelheten gick så fint ihop med det vackra stengolvet som jag aldrig någonsin kommer tröttna på.

Living

Ljuset! För tröttnar gör man aldrig heller på det magiska ljuset som letar sig igenom den tunna linnestrukturen i gardinerna. Mjukt och sinnerligt för själen och välbefinnandet. Det är precis så jag själv vill känna där jag lever med min inredning. En genomtänkt enkelhet!

Strukturer! Mjuka mattor för barfota fötter ger en skön inramning till soffan, bordet eller sängen. Mjukar kuddar blandas huller om buller och gärna i olika struktur och närliggande toner. Ett härligt sätt att skapa liv och glädje i inredningen.

Bath

Morgonsol! Även i badrummet råder det ett avslappat lugn där textiler och detaljer får leva sitt eget lilla liv. Det livet klär badrumstextilerna och får dem att kännas så självklara.

Dining

För alla tillfällen! Textilerna till bordet gav mig utrymme för kreativitet på ett härligt sätt. Lager på lager i stort och smått. Nyanserna i dukar och servetter möter varandra i mjuka övergångar och ger den bästa grunden för en lyckad dukning, morgon, middag och kväll. Hur många lager bestämmer man själv utifrån hur lyxigt man vill att bordet ska upplevas.

Foto & Styling: Daniella Witte för Himla

Det inte alltid man får jobba med produkter som rakt igenom tilltalade min egen smak. Högsta kvalitet i de vackraste nyanser man kan tänka sig. Tack så mycket Himla för att ni trodde på mig. Jag är känner mig så otroligt glad och tacksam.

Nu ska jag möta upp mina barn för en helg tillsammans här i Stockholm. Det kommer bli den absolut bästa avslutningen på den här veckan. Saknar dem så!!

Ta hand om er och ha en riktigt skön helg!

Kram Daniella

Ett stall, en husdröm!

Jag såg att min alltid så inspirerande bloggkollega Pella , bloggat om ett hus i dag som precis kommit ut till salu. Det såg genast väldigt välbekant ut och jag började direkt leta i mina fotoarkiv...... Hittade några godbitar från när jag och en annan väldigt kär kollega var där och gjorde ett fint reportage hemma hos grundaren till Emrahus, som faktiskt publicerades i både Elle Decoration UK och Sköna hem.  

DW_det ombyggda stallet_exterior_vedforvaring_LU

När vi var där var det i "elfte timmen" innan körsbärsträdet hade blommat över. Minns det som så otroligt vackert där det stod och smyckade i förgrunden av det ombyggda stallet.

Köket var exklusivt inrett men hade fortfarande den där lagom sköna lantliga känslan som jag antar att vi alla gillar. Betonggolven bidrog till att allt stramades till vilket bidrog till den perfekta balansen och övergången mellan gammalt och nytt.

DW_det ombyggda stallet_vrum_LUDW_det ombyggda stallet_vrum_detalj_LU

Ett personligt vardagsrum i blå toner med ett soffbord i betong med smakfull patina. Ett grymt inredningstips för er som går i soffbordstankar. Passar de flesta stilar faktiskt.

Amen, badrummet talade bara för sig själv vilket för övrigt de flesta delar av detta hus verkligen gjorde. Det fanns sannerligen ett djupt avtryck av en sann idéspruta och kreatör i detta hem, det var en sak som var säker.

DW_det ombyggda stallet_vrum_spis_LU

Foto | Daniella Witte

Den genomgående braskaminen mellan kök och vardagsrum utgav kärnan i huset och gjorde det så himla bra. Den gav en fantastisk stämning i huset som jag sent kommer glömma.

Det var år 2014 som jag och bästa Sofie var i Örja gamla kyrkby och gjorde ett inredningsreportage hemma hos Robin Berkhuizen och hans familj. Ett fantastiskt fint hus fyllt av härliga lösningar. Huset var från början ett gammalt stall, men som med Robins kreativa driv och idéer totalrenoverats till ett drömboende.

Nu säljer Robin och hans fru sitt sagolika hus och har med all säkerhet ett nytt spännande kreativt projekt i sikte. Se hela objektet här!

 

/Daniella

 

Sneak peek | Himla textiles

Hoppas ni haft det bra! Jag behövde några dagars ledigt från min dator så därav min frånvaro. Skönt att ta sig tillåtelse att göra det i bland.

Innan den här otroligt härliga Valborgs-helgen började var jag i full gång med uppstarten av ett stort och spännande jobb för Himla. Textilier när dem är som bäst och dessutom svensktillverkade. Kan berätta att dessa är en dröm att få jobba med då alla produkter är så himla fina och bara i de vackraste nyanser man kan tänka sig.

Här såg vi min favoritgardin Dalsland som gör sig bäst i motljus. Självklart kan jag inte visa er för mycket av resultatet men en lite glimt av vad jag sysslar med där bakom kulisserna är väl alltid lite kul. De färdiga bilderna kommer med min tydliga signatur att lanseras i Augusti.......

Foto | Daniella Witte

När man jobbar med mycket textilier i samma bild tycker jag om att arbeta med kontrasterna. Som glas exempelvis. En av miljöerna kommer just ha det här glasstillebenet som en motpol. Omaka, men ändå så maka.

I morgon är det dags igen, men då blir det bara en halvdags jobb eftersom jag och mina kära blogg-kollegor här på Elle Decoration sluts upp på en avkopplande träff lite norr ut. Vad vi ska hitta på får ni garanterat se i morgon.

Önskar er en fortsatt härlig 1 Maj!

Kram Daniella

Grythyttan | Snacka om hållbara möbler

Träd i dimma
2_Daniella Witte_utemobler_Grythyttan

Precis som i dag, så var detta en dimmig januari-dag, fast i fjol. Jag gjorde bilder till ett utemöbel-reportage och vi var ute på ett vackert naturreservat i närheten där jag bor. Jag minns att jag var helt frälst i hur naturens färger kom till sin rätt i kombination med möblerna. Jag ville uppnå en visuell känsla som var lika hållbar på tid som de utvalda möblerna från Grythyttan.....

Foto | Daniella Witte

Det är inget snack om att Grythyttan har lyckats med att tillverka hållbara möbler sedan många år tillbaka. Dem står helt klart för några av Sveriges mest älskade klassiker. Jag tänker då främst på den här , men även serien High-tec i modern industridesign lyckades dem få till en klassiker.  Jag gillar den väldigt mycket så därför blev den ett självklart val till plåtningen där på bryggan.

Om exakt en vecka kommer jag visa er bilderna, jag i somras stylade för samma företag. Grythyttans katalog 2017 släpps i samband med möbelmässan så det kommer självklart bli extra roligt för mig att publicera dem här på bloggen. Så Håll utkik!!

/Daniella